Con & Verdonck Den Haag
Con & Verdonck Oriental Carpets Den Haag
 
 
Con & Verdonck Home Over Con & VerdonckCon & Verdonck winkel in Den Haag Contact
   
 

Con & Verdonck Speciale Collecties

Songs of the Loom

Het gezang van het weefgetouw


Songs of the Loom Exhibition

Een speciale expositie over "de muziek die door Oosterse tapijten gemaakt wordt"


"All art aspires to the condition of music"

Walter Pater

Het knopen van tapijten heeft zich in het verre Oosten eeuwenlang ontwikkeld tot een speciale kunst. Hierin werd veel aandacht besteed aan de harmonie tussen de kleuren, materialen en patronen om een kunstzinnige beleving te creŽren. Het resultaat hiervan is het beste te vergelijken met de emoties die muziek kan oproepen.

Met het weefgetouw als hun instrument en zijden of wollen draden als noten van een compositie, kunnen tapijtmakers uit het Oosten meesterwerken maken. Hierdoor komen gedenkwaardige herinneringen tot leven variŽrend van de rauwe liederen van de nomaden tot de volle symfonieŽn die de grootheid bezingen van de weelde en het aanzien van de Perzische steden.

terug naar boven 

Geweven muziek van woestijnen en paleizen

Deze bijzondere collectie is samengesteld om het muzikale karakter van de mooiste Oosterse tapijten en weefsels te illustreren die hen zo uniek maken, ongeacht hun leeftijd of opzet.

De Special Collections van Con & Verdonck zijn met ongeŽvenaarde zorg samengesteld waardoor dit thema een diepere betekenis krijgt. Bepaalde stukken zijn teruggevonden in belangrijke gespecialiseerde en privť collecties in Europa en Amerika. Anderen zijn gekocht bij weevers en werkplaatsen in het Oosten.

Het resultaat is een tentoonstelling van Oosterse tapijtkunst waarvan ieder exemplaar, op zijn eigen manier, een universele muzikale kwaliteit heeft, die het mogelijk maakt om onze emoties, ons intellect en onze zintuigen ten volle te bevredigen.

 

Qashqa'i weavers
Volgende pagina: music weavers
 
terug naar boven
     
 
Songs of the Loom

tentoonstellingsagenda

 

Music Weavers

 

Enige afbeeldingen

 

 

 


Diensten
meer informatie
Go on Mailing List
zoek op onze site

 

 

© 2001 - 2008 Con & Verdonck B.V., Netherlands